Kuntoa nostattavia urheilulajeja

Kuntoa voi nostattaa monin eri tavoin. Kun toinen liikkuja parantaa kestävyyttään juoksemalla joka ilta useamman kilometrin lenkin, toinen painottaa kehonhuollon ja pilateksen monipuolisuutta. Jotkut jättäytyvät kehonpainotreenistä kokonaan pois ja pinkaisevat kuntosaleille nostamaan rautaa. Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia kuntoa nostattavia urheilulajeja, joita voi harrastaa sellaisenaan tai yhdistää itselleen rakkaaseen lajiin.

Pyöräily

Pyöräilyn suosio on kasvanut todella paljon ja yhä useampi kulkeekin pyörällä esimerkiksi töihin tai muihin harrastuksiin. Se kasvattaa tehokkaasti kuntoa ja vahvistaa kaikkia kehon lihasryhmiä. Se on harrastuksena myös melko halpa, sillä siitä ei tarvitse maksaa kuukausimaksuja eikä harrastajan tarvitse sitoutua tiettyihin treeniaikoihin. Tarpeisiisi sopivan pyörän löydät esimerkiksi osoitteesta Cykelkraft.fi.Moni rakastuu pyöräilyyn sen tuoman raukean tunteen vuoksi. Maastossa pääsee liikkumaan nopeasti ja sulavasti ilman, että liikkujan täytyy käyttää etenemiseen kaikkia energiavarastojaan. Pyöräily on rytmikästä ja polkiessa on helppo keskittyä oikeanlaiseen hengittämiseen. Näin lihakset aktivoituvat aivan uudella tavalla ja samalla myös mieli lepää. Kauniit maisemat ja raikas ulkoilma, voisiko parempaa toivoa?

Juoksu

Juoksu on monen kiireisen liikkujan lajivalinta. Kengät jalkaan ja säähän sopivat varusteet niskaan, muuta ei tarvita! Juoksija päättää itse oman tahtinsa; aloitteleva liikkuja voi hölkätä esimerkiksi intervalleissa niin, että hän kävelee reippaasti muutaman minuutin ja juoksee sitten puoli minuuttia. Tässä lajissa kehittyy nopeasti, ja toisella treenikerralla jaksaa jo huomattavasti pidempään kuin ensimmäisellä.Juoksija pääsee pyöräilijän tavoin nauttimaan ulkoilmasta ja kauniista maisemista. Lajissa on etuna myös se, että jos ulkona tuiskuttaa lunta ja tiet ovat jäässä, harrastaja voi suunnata esimerkiksi kuntosalin juoksumatolle. Jos lajiin haluaa tuoda pienen lisän, voi panostaa laadukkaampiin varusteisiin ja esimerkiksi askelmittariin. Harrastaminen on siis kaikin puolin vapaata ja laji sopii monille.

Kuntonyrkkeily

Pyöräily, uinti, juoksu ja kuntosalitreeni – nämä harjoitteet ovat varmasti kaikille entuudestaan tuttuja. Jos elämäänsä haluaa hieman muutosta ja jännitystä, voi kokeilla kuntonyrkkeilyä. Vastoin yleistä käsitystä, kuntonyrkkeily aktivoi pelkkien käsien sijasta tehokkaasti koko vartaloa. Tavallisiin lyönteihin otetaan mukaan askelia, nopeutta ja voimaa, jotka yhdessä muodostavat monipuolisen ja tehokkaan kaikille vartalotyypeille sopivan treenin.